Δύο ώρες οι εξηγήσεις Γαβρόγλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.  Η  συνάντηση έγινε στο Πατριαρχείο και εντάσσεται στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να μετριάσει τις αντιδράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη για την συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βαρθολομαίος δεν έκανε δηλώσεις, στην συζήτηση που είχε προηγηθεί ωστόσο εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη συμφωνία, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξη μας είναι ο διάλογος. Όπως ξέρετε έχουμε μια ιδεολογική και πολιτική δέσμευση ως τρόπο να λύνονται τα θέματα και πάμε παρακάτω» τόνισε ο Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε επισήμως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα, καθώς και για μία σειρά θεμάτων που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στην ερώτηση πάντως, πως θα επηρεαστούν από την συμφωνία οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και της Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αρκέστηκε να πει ότι «αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες».

Σημειώνεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του προ ημερών γιατί δεν ήταν ενήμερο για την συμφωνία που ανακοίνωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο πρωθυπουργός.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι