Δύσκολα περνάει τον κορονοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δύσκολα περνάει τον κορονοϊό ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που της είπε ότι περνάει τη νόσο δύσκολα, παρότι εμβολιασμένος.

«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε “προβληματίζομαι πώς θα ήμουν αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάω αυτή τη στιγμή”. Γιατί δεν έχει μόνο απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είχε εμβολιαστεί τον περασμένo Ιανουάριο, αλλά κόλλησε τον ιό πριν από περίπου μια εβδομάδα. Κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν είχε εμβολιασθεί και εκείνος ανήρτησε και το πιστοποιητικό εμβολιασμού του με το σκεύασμα της Ρfizer και τα τεστ που έκανε πρόσφατα. Ανήκει προφανώς στο 60% των εμβολιασθέντων που είναι ευάλωτοι έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, δηλαδή εκείνων που μπορεί να κολλήσουν παρότι εμβολιασμένοι.

Ισραηλινή μελέτη δείχνει ότι το εμβόλιο δεν αρκεί για να μην κολλήσει κάποιος. Ναι μεν εξακολουθεί να προστατεύει το 91% των εμβολιασθέντων που νοσούν, από τη νοσηλεία σε  ΜΕΘ, αλλά μόνο το 88% από βαριά νόσο. Πλήρη προστασία ή ανοσία εξασφαλίζει στο 39%. Αυτό σημαίνει ότι από το 61% των εμβολιασμένων μπορεί να κολλήσουν, αλλά οι περισσότεροι θα περάσουν τη νόσο ασυμπτωματικά ή ήπια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι