ΕΕ: Κυρώσεις για τέσσερις κρατικούς υπαλλήλους της Ρωσίας λόγω Ναβάλνι

ΕΕ: Κυρώσεις για τέσσερις κρατικούς υπαλλήλους της Ρωσίας λόγω Ναβάλνι

Την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους συμφώνησε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 27 δεν συζητήθηκαν ονόματα, όμως οι δύο διπλωμάτες που αποκάλυψαν την σχετική πληροφορία, είπαν πως στόχοι των κυρώσεων θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο διευθυντής των ρωσικών φυλακών, ο διευθυντής της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πριν από μία εβδομάδα ότι αν οι συζητούμενες κυρώσεις πλήξουν την ρωσική οικονομία, θα τεθεί υπό αίρεση η φιλική σχέση με την Ευρώπη. Οι κυρώσεις τελικά δεν στρέφοντα εναντίον κεφαλαιούχων της Ρωσίας όπως είχε διαρρεύσει αρχικά –ή όπως προγραμματιζόταν και άλλαξαν τελικά γνώμη μετά τις δηλώσεις Λαβρόφ. Οι κυρώσεις συνήθως περιλαμβάνουν απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ και πάγνωμα κεφαλαίων σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι