ΕΕ: Ρωσικά μέσα παραπληροφορούν κατά της Δύσης για τον κορονοϊό

ΕΕ: Ρωσικά μέσα παραπληροφορούν κατά της Δύσης για τον κορονοϊό

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναπτύξει μια “σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης” εναντίον της Δύσης για να επιδεινώσουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού, να δημιουργήσουν πανικό και να σπείρουν τη δυσπιστία, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είδε το Ρόιτερ.

“Συνεχίζεται μια σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και από φιλικά προς το Κρεμλίνο μέσα”, αναφέρεται στο εσωτερικό αυτό έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 16 Μαρτίου. “Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης εκ μέρους του Κρεμλίνου είναι να επιδεινωθεί η κρίση δημόσιας υγείας σε δυτικές χώρες … στην ίδια γραμμή με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου για απόπειρα ανατροπής ευρωπαϊκών κοινωνιών”, προστίθεται στο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από τον κλάδο εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι