Έφυγε από τη Γάζα ο επικεφαλής ανταποκριτής του δικτύου Al Jazeera – Έχασε γυναίκα και τρία παιδιά σε βομβαρδισμό

Έφυγε από τη Γάζα ο επικεφαλής ανταποκριτής του δικτύου Al Jazeera – Έχασε γυναίκα και τρία παιδιά σε βομβαρδισμό

Ο 53χρονος δημοσιογράφος έχασε τη γυναίκα του, τρία παιδιά και έναν εγγονό σε βομβαρδισμούς, και άλλους δύο συγγενείς επίσης σε βομβαρδισμούς

Ο επικεφαλής του γραφείου στη Γάζα του δικτύου Al Jazeera του Κατάρ, ο Ουάελ Νταχντού, ο οποίος έχασε επτά μέλη της οικογένειάς του και ο ίδιος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, έφυγε από το παλαιστινιακό έδαφος, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

Συνοδευόμενος από έναν συγγενή του, ο Ουάελ Νταχντού έφυγε για την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης της Ράφα, με σκοπό να μεταβεί στη Ντόχα όπου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο τραυματισμένο από βόμβα χέρι του. Εκεί θα συναντήσει τέσσερα από τα παιδιά του που έφθασαν στη Ντόχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 53χρονος Νταχντού έγινε η προσωποποίηση των Παλαιστινίων δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γάζα, καθώς συνέχισε τις ανταποκρίσεις παρότι έχασε τη σύζυγό του, δύο παιδιά του και ένα εγγόνι του σε πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα τέλη Οκτωβρίου. Την 7η Ιανουαρίου, σε ισραηλινό πλήγμα σκοτώθηκε άλλος ένας γιος του, ο Χάμζα Νταχντού, που εργαζόταν επίσης για το Al Jazeera. Επέβαινε σε τζιπ με άλλους 4 δημοσιογράφους και επέζησαν οι μισοί. Την επόμενη μέρα, άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του, ο Μοχάμεντ και ο ‘Αχμεντ Νταχντού σκοτώθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CPJ), τουλάχιστον 82 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών, 75 είναι Παλαιστίνιοι, τέσσερις Ισραηλινοί και τρεις Λιβανέζοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, περισσότεροι από 24.285 άνθρωποι, στην ευρεία πλειοψηφία τους γυναίκες, μικρά παιδιά και έφηβοι, έχουν σκοτωθεί εκεί μετά την έναρξη του πολέμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι