Έφυγε από τη ζωή ο Πάολο Ταβιάνι, αδελφός του Βιτόριο

Έφυγε από τη ζωή ο Πάολο Ταβιάνι, αδελφός του Βιτόριο

Πέθανε σήμερα στη Ρώμη σε ηλικία 92 ετών ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του Βιτόριο, που απεβίωσε το 2018, ήταν ένα από τα ισχυρότερα ονόματα του  ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Ο Πάολο Ταβιάνι εργάσθηκε ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και συγγραφέας. Στα γνωστότερα έργα των αδελφών Ταβιάνι συμπεριλαμβάνονται ο “Πατέρας Αφέντης”, του 1977, το οποίο βραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, το “Αλονζανφάν”,  το “Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα” και”Η νύχτα του Σαν Λορέντζο”.

Το 2012 οι αδελφοί Ταβιάνι βραβεύθηκαν με τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» στο οποίο έπαιζαν κρατούμενοι των φυλακών της Ρώμης.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Repubblica, «οι αδελφοί Ταβιάνι συνεργάστηκαν με απόλυτη αρμονία, τόσο που ήταν αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς τις σκηνές που γύρισε ο Πάολο από εκείνες του Βιτόριο και κινήθηκαν με απόλυτη άνεση σε όλα τα είδη του κινηματογράφου, εμπνεόμενοι από την επικαιρότητα, την ιστορία και την λογοτεχνία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι