Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Ράιαν Ο΄Νιλ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Ράιαν Ο΄Νιλ

Πέθανε χθες, Παρασκευή, σε ηλικία 82 ετών, ο  αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ο’Νιλ, γνωστός κυρίως για τους ρόλους του στο ερωτικό δράμα «Love Story», όπου συμπρωταγωνιστούσε η Άλι ΜακΓκρόου, καθώς και στο «Barry Lyndon» του Στάνλεϊ Κούμπρικ,

«Ο πατέρας μου έσβησε σήμερα γαλήνια», ανέφερε μέσω του Instagram ο Πάτρικ Ο’Νιλ. Ο Ράιαν Ο’Νιλ έγινε διάσημος το 1970 χάρη στο «Love Story», ταινία στην οποία ενσάρκωνε έναν φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ, ο οποίος ερωτεύεται ένα κορίτσι που εργάζεται στη βιβλιοθήκη για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Στη συνέχεια ήρθε το 1975 από τον Στάνλεϊ Λίντον η ταινία «Barry Lyndon», μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα. Ο ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Άγγελοι του Τσάρλι») που διάρκεσε δεκαετίες. Η Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Μετά το θάνατο της ηθοποιού, βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης που αφορούσε ένα πορτρέτο της Φάρα Φόσετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Έπειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως ο νόμιμος κάτοχος ήταν ο ηθοποιός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι