Έφοδος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή των e-mail

Έφοδος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή των e-mail

Φύλλο και φτερό έκανε επί τέσσερις ώρες το κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί επακριβώς ο τρόπος διαρροής των προσωπικών δεδομένων αποδήμων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. H έρευνα θα δείξει όχι μόνον από ποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή έφυγαν τα στοιχεία, αλλά και τι ώρα έγινε η διαρροή, καθώς και με τίνος εργαζόμενου ή πολιτικού προσώπου τον κωδικό έγινε η πρόσβαση και εν συνεχεία η διαρροή.

Το επίμαχο e-mail έλαβε και ο Δημήτρης Σαββίδης, Έλληνας απόδημος που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία και έδωσε συνέντευξη στο σταθμό, λέγοντας ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έλαβε ένα e-mail την 1η Μαρτίου από μια ευρωβουλευτή, χωρίς να έχει δώσει ποτέ τη συγκατάθεσή του για επικοινωνία. Όπως είπε, δεν τον ενδιέφερε σε ποιο κόμμα ανήκε η ευρωβουλευτής, «αλλά το γεγονός ότι μπορουσε κάποιος πολιτικός να έχει πρόσβαση στο ιδιωτικό μας mail», είπε ο ίδιος.

«Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ο γραμματέας των απόδημων όχι μόνο δεν προθυμοποιήθηκε να ρίξει φως στην  υπόθεση, αλλά μας επιτέθηκε», είπε ο απόδημος για τον κ. Θεοδορώπουλο που τελικά απομακρύνθηκε από τη θέση του. «Πόσταρε μηνύματα ότι ”εφευρίσκουν ιστορίες για να χτυπήσουν την κ. ευρωβουλευτή” και ήταν τελικά ο άνθρωπος που ευθυνόταν για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων. Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης», είπε ο απόδημος. Για το θέμα αυτό έχουν κατατεθεί αγωγές από αποδήμους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι