Ευθανασία επέλεξε με τη σύζυγό του ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Τραγωδία στη Βέροια: Βρέφος 6 μηνών νεκρό από τα χέρια της μητέρας του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις φαν Αχτ και η σύζυγός του Εζενί «έφυγαν απο την ζωή με προγραμματισμένο θάνατο», όπως ανακοινώθηκε από το κέντρο “The Rights Forum” που είχε ιδρύσει προ ετών ο Ντρις φαν Αχτ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το ζευγάρι απεβίωσε τη Δευτέρα. Ο 93χρονος Ντρις φαν Αχτ και η συνομήλικη σύζυγός του, Εζενί φαν Αχτ-Κρέκελμπεργκ έφυγαν από τη ζωή στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρεται, όμως γνωστό έγινε μόνον ότι εκείνος είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο προ ετών. Για εκείνην αναφέρεται μόνον ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.

Η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum αναφέρει: «Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του. Έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ το κορίτσι του».

Ιδρυτής του κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση (CDA) από την οποία όμως αποχώρησε προ τριετίας επειδή δεν έπαιρνε σαφή θέση υπέρ των Παλαιστινίων, ο Ντρις φαν Αχτ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και είχε επικρίνει την ολλανδική κυβέρνηση για μεροληπτική στάση στο Μεσανατολικό. Αν και δεξιός επί πολλά χρόνια, είχε γίνει αριστερός στην πορεία. Το μεγαλύτερο πάθος του ήταν η μοίρα του παλαιστινιακού λαού. Με την σύζυγό του απέκτησαν τρία παιδιά και από αυτά απέκτησαν πέντε εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και The rights forum

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι