Έφυγαν από τη ζωή οι ηθοποιοί Μίνα Αδαμάκη και Κώστας Μπάσης

Έφυγαν από τη ζωή οι ηθοποιοί Μίνα Αδαμάκη και Κώστας Μπάσης,

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη, γνωστή στο ευρύ κοινό από το ρόλο της στη σειρά “Τρεις Χάριτες”. Νοσηλευόταν σε κρισιμη κατάσταση με κακοήθεια και είχε εσφαλμένα ανακοινωθεί από πολλά μέσα ο θάνατός της προ εβδομάδας, κάτι που τότε διαψεύσθηκε.

Η Μίνα Αδαμάκη σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε ώριμη ηλικία είχε ιδρύσει τον θίασο Θεατρική Συντεχνία και, παράλληλα, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελεύθερης Σκηνής. Εμφανίστηκε σε πολλές επιθεωρήσεις, αλλά και σε αρχαίες τραγωδίες. Η “Λυσιστράτη”, η “Αυλή των Θαυμάτων”, το “Πάρτι Γενεθλίων”, ο “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” και η “Μήδεια”, είναι μόνο κάποια από τα πολλά έργα που έπαιξε. Επίσης, εκτός από τις “Τρεις Χάριτες”, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις σειρές “Δις Εξαμαρτείν”, “Αστροφεγγιά” και “Εθνική Ελλάδος”, ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Οξυγόνο” κ.ά.

Σήμερα όμως έφυγε από τη ζωή και άλλος ένας ηθοποιός, ο Κώστας Μπάσης, που όπως αναφέρουν συνάδελφοί του ήταν «ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι