Έφυγε από τη ζωή ο Πρέσβης ε.τ., Αδαμάντιος Βασιλάκης

Ζάκυνθος

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών, άφησε ο Αδαμάντιος Βασιλάκης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες διπλωμάτες, το όνομα του οποίου συνδέθηκε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Ο Πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1972 και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ. Μάλιστα, την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη και την διετία 2005-2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από το 2007 ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για το ονοματολογικό των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του «θρηνεί την απώλεια του Πρέσβη ε.τ. Αδαμάντιου Βασιλάκη», κάνοντας λόγο για έναν «εξαίρετο διπλωμάτη που τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν». «Υπηρέτησε την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και οι συνάδελφοί του εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι