Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και συνθέτης Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και συνθέτης Ρόμπερτ Ουίλιαμς,

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς, μετά από πολύμηνη μάχη με κακοήθεια που εντοπίστηκε τυχαία, από ενοχλήσεις στο στομάχι του τον περασμένο Φεβρουάριο. Δυστυχώς επρόκειτο για κακοήθεια στο πάγκρεας. Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του ήταν το “Αντίο φίλε μου πιστέ”, αλλά και η ερμηνεία του στο “Άνθρωπε αγάπα” των Poll.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949 και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας Βρετανός. Όταν τελείωσε το γυμνάσιο πήγε στη Ροδεσία όπου ζούσε ο πατέρας του και υπηρέτησε εκεί τη στρατιωτική του θητεία. Εν συνεχεία γύρισε στην Ελλάδα και σχημάτισε με τον Κώστα Τουρνά, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Κώστα Παπαϊωάννου την ιδιαίτερα δημοφιλή αλλά και βραχύβια ροκ μπάντα Poll.

Ο Κωνσταντινουπολίτης Σταύρος Λογαρίδης είχε αποχωρήσει από τους Poll το 1972, διαφωνώντας πολιτικά με την απόφαση του συγκροτήματος να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Και οι άλλοι πάντως ένιωθαν αμήχανα λόγω της χούντας, την οποία όλα τα μέλη κατέκριναν. Πέθανε κι αυτός φέτος, σε ηλικία 69 ετών, τον περασμένο Απρίλη. Ομως οι λόγοι που χώρισαν οι Poll ήταν και προσωπικοί και όπως έλεγαν οι ίδιοι, χρόνια αργότερα, έφταιγε που ήταν πολύ νέοι και παρορμητικοί, και που δεν βρέθηκε τότε κάποιος ωριμότερος να τους κάνει να συμβιβαστούν “και να τα βρουν”.

Ο Γουίλιαμς, που ήταν ενταγμένος στη ΝΔ, όπως και ο Κώστας Τουρνάς, έγραψε και μουσική για τον ύμνο της “γαλάζιας γενιάς”. Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 και έφτασε με το τραγούδι “Μάθημα Σολφέζ” του Χατζηνάσιου, στην πέμπτη θέση. Είχε αποκτήσει με την σύζυγό του Αμαλία Δημητριάδη τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, την Ιλένια και την Μάρθα.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Μίλα μου” από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ». Το 1991 έγραψε την μουσική υπόκρουση για την «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Το μουσικό θέμα της σειράς, αν είχε γραφτεί για ξένο σίριαλ, θα μπορουσε να είχε γίνει διεθνής επιτυχία.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι