Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Γεννηματάς

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης Γεννηματάς

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ένας διαπρεπής Έλληνας και συνεργάτης του SLpress.gr, ο Παναγιώτης N. Γεννηματάς επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Gεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν μέχρι και το θάνατο του επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τραπέζης Επενδύσεων, στην οποία υπηρέτησε, ως πρώτος Έλληνας Αντιπρόεδρος, την περίοδο 1994-2000. Διετέλεσε ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωμέγα Τράπεζας (2000-2006). Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος των εταιρειών “AGP Energy S.A.”, και “IGP Energy S.A.”, καθώς και ιδρυτής και πρόεδρος του FAOS Clean Energy Fund, πρώτου ελληνικού fund στο χώρο της ενέργειας. Είναι associate member του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Διετέλεσε Πρόεδρος του πρώτου ευρωπαϊκού fund στον τομέα του Shipping, Safe Ship Fund με έδρα το Λουξεμβούργο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι