Έγινε η κηδεία των πλοιοκτητών – Εν αναμονή της κατάθεσης της Δέσποινας Καρνέση

Έγινε η κηδεία των πλοιοκτητών – Εν αναμονή της κατάθεσης της Δέσποινας Καρνέση

Σε στενό οικογενειακό κύκλο τελέστηκε η κηδεία της Μαρίας Καρνέση και του Αντώνη Βλασσάκη, συζύγου της Δέσποινας Καρνέση, στο κοιμητήριο της Βούλας.

Τα δύο μέλη της οικογένειας Καρνέση έπεσαν νεκρά από τα πυρά του 76χρονου Αιγύπτιου που μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία όπου εργαζόταν παλαιότερα και τους πυροβόλησε.«Ατέρμων πλεύση η ζωή. Είθε η μετάβαση να είναι ομαλή. Σε αγαπώ» έγραφε πάνω σε ένα στεφάνι που φέρεται να έστειλε η Δέσποινα Καρνέση στον εκλιπόντα σύζυγό της, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η  Δέσποινα Καρνέση δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση στην αστυνομία, η οποία διερευνά όχι μόνον την πράξη του φόνου καθαυτή, που είναι σαφές πώς και από ποιον διαπράχθηκε εν προκειμένω, αλλά και τα αίτια που οδήγησαν τον δράστη στο έγκλημα. Η αστυνομία της έδωσε ένα χρονικό περιθώριο να συνέλθει από το ψυχολογικό σοκ, αφού έχασε την αδελφή της και τον σύζυγό της, όμως η κατάθεσή της ειναι ουσιώδης, όπως και της Αιγυπτίας αδελφής του δράστη, που δεν είναι γνωστό αν της έλεγε πολλά για τη ζωή του, όμως σίγουρα η γυναίκα αυτή θα έχει να προσθέσει κάποια στοιχεία στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος, όταν ήταν 35 ετών είχε βαφτιστεί Αριστείδης από την ηλικιωμένη μητέρα των Καρνέσηδων και έκτοτε βρισκόταν στην υπηρεσία τους, ως επιστάτης αλλά και ως γηροκόμος της “νονάς” του. Διέμενε 36 χρόνια σε ένα σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια μέχρι να τον απολύσει και που το είχε αδειάσει πρόσφατα, επειδή, όπως είπε σε φίλο του «μου είπαν ότι θα κάψουν κι εμένα και το σπίτι».

Παράλληλα όμως φέρονται τα αδέλφια (που εν τω μεταξύ βρέθηκαν σε νομικές διαμάχες για περιουσιακά ζητήματα) να τον είχαν βάλει και στο ΔΣ των εταιρειών τους ως μέτοχο, ενώ από ελβετικό λογαριασμό του φαίνεται να διακινήθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τη μισθοδοσία ενός επιστάτη ή γηροκόμου.

Χθες τα δύο αδέλφια, Σπύρος και Δέσποινα Καρνέση, που πλέον έχουν αντίπαλες εταιρείες και βρίσκονται στα δικαστήρια για τα περιουσιακά τους, έκαναν για πρώτη φορά κοινή δήλωση. Σε αυτήν έγραφαν: «Επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε. Η ανείπωτη θλίψη μας, επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας».

Η ΕΛΑΣ πάντως ερευνά και τις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο δράστης καθώς και οικονομικά στοιχεία, καθώς όλοι θέλουν να διαλευκανθεί το γιατί ένας 76χρονος άνθρωπος, μέχρι πρόσφατα αγαπητός σχεδόν σε όλους τους Καρνέσηδες, έφθασε στο σημείο να τους σκοτώσει και να σκοτωθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι