Εγκρίθηκε στην Ευρώπη και το εμβόλιο της Moderna

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά της νόσου Covid-19. Επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες λόγω των διαφαινομένων ελλείψεων στο εμβόλιο της Pfizer, ο ΕΟΦ της Ευρώπης ενέκρινε ταχύτατα άλλο ένα εμβόλιο -εκείνο της Moderna.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Ματίνα Παγώνη εκτιμά ότι θα έχουμε δόσεις του εμβολίου αυτού στην Ελλάδα σε ένα μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι να εμβολιασθούν δεν θα μπορουν να επιλέξουν εμβόλιο και θα κάνουν είτε της Pfizer είτε της Moderna (όποιο είναι διαθέσιμο), αλλά και οι δύο δόσεις πρέπει κανονικά να ειναι από το ίδιο εμβόλιο. Στη Βρετανία επειδή  διαβλέπουν έλλειψη και στα δύο εμβόλια, σκέφτονται να κάνουν την δεύτερη δόση με όποιο εμβόλιο υπάρχει. Εντούτοις η βρετανική Επιτροπή Εμβολιασμών διαφωνεί και τονίζει ότι ναι μεν ο κόσμος δεν θα μπορεί να επιλέξει ποιο από τα δύο (ή και περισσότερα) εγκεκριμένα εμβόλια θα κάνει, αλλά θα πρέπει να γίνονται τα αδύνατα, δυνατά, ώστε η δεύτερη δόση να είναι του ιδίου εμβολίου με την πρώτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx