Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχοι Ν. Παππάς και Χ. Καλογρίτσας (upd)

Ειδικό Δικαστήριο: Επέβαλε την ανώτατη ποινή – Δύο χρόνια φυλάκιση στον Ν. Παππά

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο τόσο ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το έτος 2016, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Επίσης ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στον Χρήστο Καλογρίτσα αναγνώρισε το δικαστήριο τα προβλεπόμενα, όπως ανέφερε η πρόεδρος, ευνοϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου. Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Ο Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας, πρότεινε ποινή ενός έτους για τον Νίκο Παππά, ενώ για τον Χρήστο Καλογρίτσα, πρότεινε ποινή έξι μηνών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Ο κ. Ασπρογέρακας πρότεινε ποινή ενός έτους, χωρίς ελαφρυντικό για τον Νίκο Παππά, καθώς νωρίτερα ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Μαντζουρανης δήλωσε ότι ο πρώην Υπουργός δεν επιθυμεί ελαφρυντικά, επειδή δεν νιώθει ένοχος και δεν έχει διαπράξει καμμία παράβαση καθήκοντος. Το δικαστήριο διασκέπτεται για τις ποινές.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για το οποίο κατηγορείται, καθώς επίσης και την απαλλαγή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δικάστηκε κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην πράξη του πρώην υπουργού. Η Εισαγγελέας κυρία Σμυρλή ήταν πλήρως απαλλακτική στην πρόταση της για τον Νίκο Παππά, κρίνοντας ότι, δεν υπήρξε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι