Εικόνες που σοκάρουν επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (video)

Εικόνες που σοκάρουν επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (video)

Εικόνες που σοκάρουν επικρατούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με χιλιάδες Αφγανούς πολίτες να είναι συγκεντρωμένοι, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ο συνωστισμός και το χάος που επικρατούν έξω και μέσα στο αεροδρόμιο έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, το θάνατο 15 ανθρώπων.

Το Reuters ανέφερε ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν είτε από ποδοπάτημα, είτε από πυροβολισμούς στην περιοχή. Οι Ταλιμπάν πυροβολούν στον αέρα προσπαθώντας να απομακρύνουν πολίτες από τις πύλες του αεροδρομίου, οι οποίοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ «τραγική και δύσκολη».

Εξαιτίας του χάους που επικρατεί ΗΠΑ και Γερμανία προειδοποίησαν τους υπηκόους τους στο Αφγανιστάν να αποφύγουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Εκδόθηκε προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την περιοχή, λόγω «πιθανών απειλών ασφαλείας έξω από τις πύλες» του αεροδρομίου.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version