Ειρηνοποιός και στο Ιράκ ο Τσαβούσογλου

Ειρηνοποιός και στο Ιράκ ο Τσαβούσογλου

Η Άγκυρα δεν θέλει να μετατραπεί το Ιράκ σε πεδίο μάχης ξένων δυνάμεων, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βαγδάτη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρακινό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου είπε ότι το Ιράκ δεν είναι μόνο του και ότι η Τουρκία βρίσκεται εκεί για να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες ημέρες. Ο Τούρκος υπουργός βρίσκεται στο Ιράκ για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης κρίσης Ιράν και ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Μοχάμεντ Άλι αλ Χακίμ, είπε ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία της χώρας του από όλες τις πλευρές. Συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και, όπως είπε, η Βαγδάτη συνεργάζεται με την Τουρκία στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version