Εισαγγελέας για 39χρονο: Πώς μπόρεσε και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κρατούμενος;

Ο λύκος κι αν εγέρασε.... 80χρονος τζογαδόρος λήστεψε και σκότωσε 83χρονη στην Ισπανία

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για το γεγονός ότι ένας κρατούμενος που κανονικά έπρεπε να είναι υπό επίβλεψη λόγω ενδεχόμενης αυτοκτονίας, τελικά κατάφερε να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Ο 39χρονος που σκότωσε στους Αγίους Αναργύρους την 28χρονη Κυριακή, από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του και ότι έχει  ψυχιατρικά ζητήματα, όμως δεν κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευθεί στο Ψυχιατρείο.

Απ΄ό,τι έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, ο διευθυντής των φυλακών απαντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι οι φύλακες τον ήλεγχαν κάθε 10 έως 20 λεπτά και πέρασαν από το κελί τα μεσάνυχτα, όμως ο κρατούμενος ήταν στην τουαλέτα.

Όταν ξαναπέρασαν (10 ή 20 λεπτά αργότερα) και διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμη στην τουαλέτα, μπήκαν μέσα και τον βρήκαν αναίσθητο, καθώς είχε διακοπεί η οξυγόνωση του εγκεφάλου από την θηλιά που είχε φτιάξει. Ο φύλακας άρχισε αμέσως προσπάθειες αναζωογόνησης και ειδοποιήθηκε γιατρός και ασθενοφόρο. Τώρα ο 39χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος, και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν ζωντανό, αλλά δεν γνωρίζουν αν ο εγκέφαλός του έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη λόγω της παρατεταμένης διακοπής της οξυγόνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος είπε στο συγκρατούμενό του ότι πάει στην τουαλέτα του κελιού, και εκεί πρόλαβε και έδεσε βρόχο στο λαιμό του με τις γάζες που είχε στο τραύμα του από μαχαίρι -είχε αυτοτραυματισθεί μετά το φόνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι