Εισαγγελέας για όσα δεν έκαναν οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους – Τι λέει ο πατέρας

Εισαγγελέας για όσα δεν έκαναν οι αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους – Τι λέει ο πατέρας

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η δολοφονία γυναίκας δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Η εισαγγελία ουσιαστικά θέλει να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν υπηρεσία στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη λίγο προτού δολοφονηθεί κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της. Είχε ζητήσει συνοδεία περιπολικού επειδή τον φοβόταν και τον είχε μόλις δει έξω από το σπίτι της, όμως το ΑΤ δεν ανταποκρίθηκε.

Οι αστυνομικοί επικαλούνται ως ελαφρυντικά για την ολιγωρία τους, ότι η γυναίκα δεν υπέβαλε μήνυση, ότι συνοδευόταν από οικείο της πρόσωπο και ότι αιφνιδιάστηκαν. Εντούτοις η ίδια είχε ούτως ή άλλως υποβάλει μήνυση εναντίον του δράστη από το 2020 και υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή -μεταξύ άλλων- τα “οικεία πρόσωπα” που τυχόν συνοδεύουν το θύμα, δεν έχουν την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν έναν οργισμένο ένοπλο.

Η εισαγγελία διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία δίπλα στο ΑΤ. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει ήδη διαταχθεί. Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν της υπόθεσης».

Ο δράστης μετά το φόνο αυτοτραυματίστηκε, ίσως σε μια απόπειρα αυτοκτονίας, και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο φρουρούμενος.

Ο πατέρας του θύματος όπως είπε, διάβασε την είδηση χθες το βράδυ στα social media, ωστόσο αν και σκέφτηκε ότι το θύμα μπορεί αν ήταν η κόρη μου, ωστόσο δεν θέλησε να την ενοχλήσει τηλεφωνόντας της, όπως είπε. «Είδα χθες ότι έγινε πάλι κάτι τραγικό, μια γυναικοκτονία. Ότι την μαχαίρωσαν και τη σκότωσαν έξω από το τμήμα. Το σκέφτηκα και λέω, ‘λες να….’ Κι επειδή ήταν αργά, είπα άσε, μην την πάρω τηλέφωνο, θα την πάρω αύριο μέσα στη μέρα». Επίσης είπε ότι δεν ήξερε όσα “τραβούσε” η κόρη του με τον 39χρονο κατά τη διάρκεια της σχέσης τους και ότι αν τα γνώριζε, θα τον είχε σκοτώσει ο ίδιος.

Όπως είπε «της λέγαμε να τον παρατήσει, γιατί τον συντηρούσε, τον είχε τόσα χρόνια τον τεμπέλη και τον τάιζε, δεν πήγαινε πουθενά για δουλειά. Η μάνα της μου είχε πει ότι τη χτυπούσε. Δεν μου το είχε αναφέρει ποτέ η ίδια. Την ρώταγα ‘είστε εντάξει, περνάτε καλά;’ Μου έλεγε ‘ναι, περνάμε καλά’. Τους τελευταίους δύο μήνες ήταν χώρια, δεν έμεναν μαζί. Νομίζω ότι είναι ψέματα δεν το πιστεύω ακόμα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι