Εισαγγελέας για το μολυσμένο νερό στη Μαγνησία

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 17χρονη

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στη Μαγνησία, λόγω σαλμονέλας στο νερό, ενώ μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα της ασθένειας, το απόγευμα της Κυριακής, πέθανε σήμερα 3 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Παράλληλα, ένας ασθενής με γαστρεντερίτιδα έπεσε από ζαλάδα και αδυναμία και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Όπως αναφέρει το gegonotanews, o δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα για την μόλυνση του νερού σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Η ΔΕΥΑ ερευνά το λόγο που μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά με πόσιμο νερό, ενώ στο Κέντρο Υγείας συνεχίζουν να δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα. Ο κόσμος διαμαρτύρεται ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για την εύρεση σαλμονέλας στο πόσιμο νερό. Από χθες πάντως μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους, ενώ γίνεται έρευνα για να βρεθεί όχι μόνον ο λόγος της αρχικής μόλυνσης με μικρόβια, αλλά και ο λόγος που δεν λειτούργησε εγκαίρως κάποια δικλείδα ασφαλείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι