Εισαγγελέας Πενσιλβάνιας: Να απαγορευθεί ως παράνομη η λοταρία με το 1 εκατ. δολάρια του Έλον Μασκ

Ο Μασκ στηρίζει Τραμπ - Θα δίνει 45 εκατ. δολάρια το μήνα για την υποστήριξή του

Η εισαγγελία της Φιλαδέλφειας, της μεγαλύτερης πόλης της Πενσιλβάνιας, μιας σημαντικής για τις εκλογές πολιτείας που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να σταματήσουν τη λοταρία που οργανώνει ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, ο οποίος δίνει κάθε μέρα ένα εκατομμύριο δολάρια σε έναν τυχερό ψηφοφόρο που εγγράφεται στην ΜΚΟ του και δεσμεύεται ότι σέβεται το πρώτο και δεύτερο άρθρο του Συντάγματος, για την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοφορία.

H πρόταση του εισαγγελέα θα συζητηθεί την Παρασκευή, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές που διεξάγονται στις 5 Νοεμβρίου. Ο Μασκ στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και ξεκίνησε αυτή τη λοταρία στις 19 Οκτωβρίου, δίνοντας μια πρώτη επιταγή σε ψηφοφόρο της Πενσιλβάνιας. Νωρίτερα σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Ντέλαγουερ, χαρακτήρισε «απολύτως ανάρμοστη» αυτήν την ενέργεια του Μασκ. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνει ο Μασκ ασκεί με τη λοταρία του έμμεση επιρροή στους ψηφοφόρους.

Ο εισαγγελέας της περιφέρειας της Φιλαδέλφειας Λάρι Κράσνερ ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια για να σταματήσει η λοταρία και ότι είναι καθήκον του «να προστατεύει τους κατοίκους της Πενσιλβάνια από  ανισοβαρείς εμπορικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων λοταριών». Στις ΗΠΑ θεωρητικά όλες οι λοταρίες ελέγχονται από το κράτος. Στην ανακοίνωση προσθέτει οτι είναι επίσης καθήκον του «να προστατεύει τους πολίτες από παρεμβάσεις που θίγουν την ακεραιότητα των εκλογών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα τους συνεργάτες του Μασκ ότι είναι παράνομο να δίνουν χρηματική αποζημίωση σε πολίτες για να ψηφίσουν ή για να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους. Το υπουργείο δεν αναφέρθηκε σε προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά διευκρίνισε ότι «σε περίπτωση παράβασης του νόμου προβλέπονται ποινές από πρόστιμα μέχρι και φυλάκιση». Για να συμμετάσχει κανείς στην κλήρωση του Ελον Μασκ πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος σε μία από τις επτά αμφίρροπες Πολιτείες και να υπογράψει μια δήλωση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx