Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις – Και οι πρυτάνεις στο κάδρο

Τι κοινό έχουν οι καταγγελίες για βιασμούς με τη βία στα πανεπιστήμια, Γιάγκος Ανδρεάδης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα τόσο όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, όσο και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητεί διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, και οι αρμόδιοι στις πρυτανικές  αρχές ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων. Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαργαρίτης θα ξεκινήσει την έρευνά του άμεσα, καλώντας ως πρώτους μάρτυρες εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι