Εκατό άτομα με αναπηρία θα χαρούν το χιόνι στα “3-5 Πηγάδια”

Εκατό άτομα με αναπηρία θα χαρούν το χιόνι στα “3-5 Πηγάδια”

Tη δυνατότητα να παίξουν με το χιόνι, να κάνουν έλκηθρο και πεζοπορία, αλλά και να φτιάξουν χιονανθρώπους, θα έχουν εκατό άτομα με αναπηρία.

Η δράση θα πραγμτοποιηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο πλαίσιο της δράσης που διοργανώνει την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νάουσας, με τίτλο «Know the snow».

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση, όπου για τρεις ώρες, από τις 10:30 το πρωί, άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν επαφή με το χιόνι, τη χιονοδρομία και το βουνό υπό την καθοδήγηση προπονητών του ΕΟΣ Νάουσας, καθηγητών φυσικής αγωγής, γυμναστών και εκπαιδευτικών ειδικών σχολείων και εθελοντών.

Με την πρωτοβουλία αυτή, στην οποία θα δώσει το «παρών» και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η δημοτική αρχή του Δήμου Νάουσας θέλει να στείλει το μήνυμα της αναγκαιότητας των ίσων ευκαιριών για όλους.

Ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» υποστήριξε πως στόχος είναι η πιλοτική αυτή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε χώρους όπως είναι το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» και το δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης.

«Κανένας δήμος έως τώρα δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο όσον αφορά τη χιονοδρομία. Πήραμε αυτή την απόφαση θεωρώντας πως όλοι πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και το βουνό μας, όπως και το χιόνι, πρέπει να το χαιρόμαστε. Ξεκινήσαμε διστακτικά και ενημερώσαμε πως για πρώτη χρονιά θα δίναμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκατό άτομα με αναπηρία. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που από την πρώτη ημέρα έκλεισαν οι συμμετοχές», τόνισε ο κ. Καρανικόλας.

Στην εκδήλωση της Κυριακής θα συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι και νέοι ΑμεΑ από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του δήμου Νάουσας, το Ειδικό Σχολείο Νάουσας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας και το «ΥΦΑΔΙ», ενώ από τη Βέροια θα συμμετάσχουν το μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μΑ.), το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ημαθίας και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ημαθίας «Αιγές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι