Εκατοντάδες συλλήψεις στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης

Εκατοντάδες συλλήψεις στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης
epa11057331 Palestinians inspect the damage after an Israeli military operation at Nur Shams refugee camp near the West Bank city of Tulkarem, 04 January 2024. According to the Palestinian Health Ministry, at least 17 Palestinians were injured and more than one hundred were arrested in Israeli army operations at Nur Shams refugee camp, which started on 02 January. EPA/ALAA BADARNEH

Συλλήψεις και τραυματισμοί στη Δυτική Όχθη, όπου το Ισραήλ ψάχνει ένοπλους υποστηρικτές της Φατάχ

Ο ισραηλινός στρατός έκανε έρευνες από σπίτι σε σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ αλ Σαμς, δίπλα στην πόλη Τουλκάρεμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες υπόπτους, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Οι Παλαιστίνιοι όμως ανακοίνωσαν και 21 τραυματισμούς.

Επρόκειτο για μια «εκτεταμένη, διήμερη έρευνα». Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (δηλαδή ο αντίστοιχος Ερυθρός Σταυρός των μουσουλμάνων) ανέφερε ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 21 τραυματίες. Οι 17 από αυτούς έφεραν τραύματα από ξυλοδαρμό κατά την κράτηση και την ανάκρισή τους και ένας είχε πυροβοληθεί.

Στην Τουλκάρεμ έχουν γίνει κατ’ επανάληψη επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Σύμφωνα με κατοίκους, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 120 ανθρώπους και κυριολεκτικά κατεδάφισαν τρία σπίτια. Το ένα από αυτά ανήκε σε μέλος των Ταξιαρχιών Τουλκάρεμ, μιας ένοπλης ομάδας που συνδέεται με την παλαιστινιακή Φατάχ.

«Οι δυνάμεις του IDF (σ.σ. του ισραηλινού στρατού) συνεχίζουν τη δράση τους, στο πλευρό και άλλων ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σε μια ευρεία επιχείρηση για την καταστολή της τρομοκρατίας στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ αλ Σαμς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού. Οι Ταξιαρχίες Τουλκάρεμ ανέφεραν ότι μαχητές τους αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκατοντάδες άτομα προσήχθησαν για ανάκριση και ότι «καταστράφηκαν στρατιωτικές υποδομές», ενώ «εντοπίσθηκαν πολλά όπλα». Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγιεχ κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν τον έλεγχο του Νουρ αλ Σαμς και της Τουλκάρεμ. «Το Ισραήλ βάζει στο στόχαστρο τους προσφυγικούς καταυλισμούς για να υποδαυλίσει την κατάσταση στη Δυτική Όχθη», είπε ο Στάγιεχ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε χιλιάδες συλλήψεις στη Δυτική Όχθη αφ΄ότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι