Εκατοντάδες συλλήψεις στην Τουρκία για στήριξη στο PKK

Εκατοντάδες συλλήψεις στην Τουρκία για στήριξη στο PKK

Περίπου 500 άνθρωποι κρατούνται σήμερα στην Τουρκία, έπειτα από το κύμα συλλήψεων που έγινε την Παρασκευή, ανήμερα της 29ης επετείου από τη σύλληψη του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η αστυνομία συνέλαβε 735 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι έχουν διασυνδέσεις ή παρείχαν στήριξη σε Κούρδους μαχητές, κατά την  διάρκεια 156 επιχειρήσεων που έγιναν την Παρασκευή.

Στις επιχειρήσεις αυτές η αστυνομία ανακάλυψε όπλα, πυρομαχικά,  εκρηκτικά και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως αναφέρει το Anadolu, επικαλούμενο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο σε ποιες περιοχές έγιναν οι συλλήψεις.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό 226 από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μεταξύ εκείνων που παραμένουν υπό κράτηση, οι 61 συνελήφθησαν επίσημα. Επίσης, σε βάρος 448 υπόπτων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με υποψίες ότι προετοίμαζαν διαδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου σύλληψης του Οτσαλάν. Σύμφωνα με το υπουργείο, ορισμένοι ύποπτοι κατηγορούνται επιπλέον ότι επιδίωκαν να προκαλέσουν το “χάος” πριν από τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι