Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα λευκού μπαστουνιού

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα λευκού μπαστουνιού

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Ο ρόλος του Λευκού Μπαστουνιού στην ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με οπτική αναπηρία».

Στόχος μας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της εκπαίδευσης κινητικότητας και προσανατολισμού, καθώς και για τη σπουδαιότητα της σωστής και ασφαλούς συνοδείας.

Θεματολογία Ημερίδας:

Η σημασία του Λευκού Μπαστουνιού για την αυτονομία των ατόμων με προβλήματα όρασης
Εκπαίδευση κινητικότητας και προσανατολισμού: Βασικές αρχές και οφέλη
Τεχνικές συνοδείας και πώς να προσφέρουμε βοήθεια με τρόπο που να προάγει την ανεξαρτησία
Πρακτικά παραδείγματα και εφαρμογές στην καθημερινή ζωή

 

Με την υποστήριξη όλων μας, μπορούμε να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Για την αξία και σπουδαιότητα του λευκού μπαστουνιού θα ακούσουμε μαρτυρίες από άτομα που δεν τους δόθηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση του λευκού μπαστουνιού και στις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης, από άτομα που είχαν την εμπειρία της εκπαίδευσης, αλλά και από άτομα που είναι ακόμα σε λίστα αναμονής. Θα γίνουν επίσης σχετικές εισηγήσεις από την Υπηρεσία Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και θα δοθούν πολύτιμες για όλους μας σύντομες οδηγίες/συμβουλές τεχνικής συνοδείας που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος στην Καλλιθέα, Αθηνάς 17, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 από τις 10:30 έως τις 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx