Εκδήλωση τιμής για πεσόντες του ’40 σε Κλεισούρα, Βουλιαράτες

Εκδήλωση τιμής για πεσόντες του ’40 σε Κλεισούρα, Βουλιαράτες

Τελετή μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά τον ελληνο – ιταλικό πόλεμο (1940-1941) θα διοργανωθεί την Κυριακή στις 10.00 π.μ. στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στις 12.00 στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται λίγο μετά την ολοκλήρωση, στην περιοχή του Dragot της Αλβανίας, των εργασιών για την αναζήτηση και εκταφή των Ελλήνων πεσόντων, καθώς και τις θρησκευτικές τελετές ενταφιασμού των οστών συνολικώς εξακοσίων εβδομήντα τριών Ελλήνων ηρώων στα προαναφερθέντα Στρατιωτικά Κοιμητήρια.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τελετή θα διοργανωθεί, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι