Εκκενώνεται και η Ανάβυσσος λόγω της πυρκαγιάς

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Φέριζα του δήμου Σαρωνικού και εκκενώνεται πλέον και η Ανάβυσσος, η Δροσιά και το Αγιασμόθι.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και η εντολή προς τους κατοίκους είναι να κατευθύνονται προς την Παλαιά Φώκαια.

Επιτόπου επιχειρούν για την κατάσβεση 40 #πυροσβέστες με 16 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, και εναέρια συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου κήρυξε το δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το πύρινο μέτωπο στα Καλύβια Αττικής βρίσκεται σε ένταση, με την αναχαίτιση και την οριοθέτηση της πυρκαγιάς να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φώκαιας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων».

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, έχει καεί μια αποθήκη και κινδυνεύουν μεμονωμένα σπίτια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι