Εκκενώθηκαν Βερσαλλίες και Λούβρο – Απειλές για βόμβα

Ποιος είναι ο Σύριος μαχαιροβγάλτης που αιματοκύλισε την παιδική χαρά (video)

Στην εκκένωση του Ανακτόρου των Βερσαλλιών προχώρησαν νωρίτερα το απόγευμα οι γαλλικές αρχές, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα. Ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο αστυνομική πηγή. Οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, το Λούβρο έκλεισε εκτάκτως τις πύλες του «για λόγους ασφαλείας». Από χθες Παρασκευή η γαλλική Επικράτεια βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά και την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο στην περιοχή Αράς.

«Το Λούβρο έλαβε ένα γραπτό μήνυμα που έκανε λόγο για κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «αποφασίσαμε (…) να το εκκενώσουμε και να κλείσουμε για σήμερα», προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες έρευνες, δήλωσε μια εκπρόσωπος.

7.000 στρατιώτες για επιπλέον περιπολίες ασφαλείας

Εντωμεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διέταξε την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών για να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του, μία ημέρα αφού ένας εκπαιδευτικός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ισλαμιστική επίθεση.

Από το γραφείο του Μακρόν ανακοινώθηκε πως οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεοτέρας. Θα ενισχύσουν μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιό της διεξάγουν τακτικά περιπόλους σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικά μέρη. Η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας κηρύχθηκε καθώς η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και αντιμετωπίζει απόψε στα προημιτελικά τη Νότια Αφρική.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι