Έκλεισε η σελίδα αποφοίτων Αρσακείου μετά το σάλο

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Οι διαχειριστές της σελίδας των αποφοίτων των Αρσάκειων Σχολείων στο Facebook, αποφάσισαν να την κλείσουν, παρότι έχει 7.579 μέλη.

Στην ομάδα αυτή του Facebook είχαν αναρτηθεί κείμενα αποφοίτων που ζητούσαν από άλλους απόφοιτους να «θυμηθούν λεπτομέρειες και περιστατικά από τη θητεία του γόη καθηγητή Λιγνάδη». Οι επίμαχες αναρτήσεις συγκέντρωσαν πολλά σχόλια, με τους περισσότερους εκ των μελών του γκρουπ να επικροτούν την συγκεκριμένη ενέργεια και πολλούς όμως να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι η σελίδα τω αποφοίτων δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για όλα αυτά.

Ωστόσο συντάχθηκε μια γενική και ασαφής επιστολή που κάνει λόγο και για άλλα περιστατικά με πρωταγωνιστές καθηγητές και καθηγήτριες -αυτή υπογράφηκε από 285 άτομα. Μετά τη δημοσιοποίηση της παραπάνω επιστολής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όπως είχε αναγγείλει και ο πρόεδρος του καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά με αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Ακολούθως, μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη. Χθες  η σελίδα των αποφοίτων έπαψε να λειτουργεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι