Έκλεισε ο εναέριος χώρος στην Δανία λόγω αποτυχίας εκτόξευσης πυραύλου

Έκλεισε ο εναέριος χώρος στην Δανία λόγω αποτυχίας εκτόξευσης πυραύλου

Τί συνέβη και έκλεισε ο εναέριος χώρος.

Ο εναέριος χώρος της Δανίας έκλεισε λόγω αποτυχίας πυραύλου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου και των ναυτιλιακών οδών κοντά σε ένα κομβικής σημασίας, για τη ναυτιλία στενό, στα ανοικτά των ακτών της Δανίας.

Συγκεκριμένα, ένας ενεργοποιημένος αλλά ελαττωματικός εκτοξευτής πυραύλων σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού προκάλεσε ανησυχία. Η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση προς τα πλοία να αποφύγουν μέρος του στενού Great Belt λόγω κινδύνου πτώσης θραυσμάτων πυραύλου. Επίσης, ζητήθηκε από τα πλοία να ρίξουν άγκυρα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός της Δανίας υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τον πύραυλο εμφανίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων ενεργοποιείται και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί». «Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευθεί και να πετάξει μερικά χιλιόμετρα μακριά», συμπλήρωσε ο στρατός. Μάλιστα, έδωσε και χάρτη της περιοχής στα ανοικτά των ακτών της πόλης Κόρσορ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι