Εκλογές ΗΠΑ: Κλείνει την ψαλίδα η Χάρις – Ισόπαλη με τον Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τραμπ: H Χάρις δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε τηλεμαχία στο Fox News στις 4 Σεπτεμβρίου

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα δυο μονάδες έναντι της Δημοκρατικής Κάμαλας Χάρις, υπέδειξε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Wall Street Journal, με άλλα λόγια διαφορά μικρότερη από το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας (±3,1%).

Ο κ. Τραμπ προηγείται με το 49% των προθέσεων ψήφου, έναντι 47% της κυρίας Χάρις, κατά την έρευνα αυτή, σε δείγμα 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κ. Τραμπ είχε προβάδισμα 6 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Δημοκρατικού απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, διαπίστωνε προηγούμενη έρευνα της εφημερίδας, προτού ο αρχηγός του κράτους ανακοινώσει την Κυριακή πως αποχωρεί από την κούρσα.

Έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες των Δημοκρατικών ότι είναι πιθανό να αποτραπεί μια δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δυναμική που έχει αναπτύξει έχει εκπλήξει ακόμη και τα πρώην στελέχη της εκστρατείας του Μπάιντεν, που την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν ξαφνικά να εργάζονται για την υποψηφιότητά της μετά την παραίτηση του Αμερικανού προέδρου.

Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με το πώς η άνοδος της Χάρις δύναται να αλλάξει την προεδρική κούρσα που από καιρό έμοιαζε να είναι μια ρεβάνς μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ. Η Χάρις ακόμη δεν έχει επιλέξει υποψήφιο για Αντιπρόεδρο με το συνέδριο των Δημοκρατικών να απέχει μόλις λίγες εβδομάδες.

Καθοριστικό παράγοντα, επίσης, αναμένεται να αποτελέσει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, το οποίο θα προσελκύσει δεκάδες εκατομμύρια θεατές και ενδεχομένως θα άλλαζε την τροχιά της προεδρικής κούρσας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx