Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για αγωγό Αίγινας, ΟΥΚάδες και Πυρήνες της Φωτιάς

Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες για όπλα και εκρηκτικά - Ανάμεσά τους πρώην στέλεχος των "Πυρήνων"

Προχθές, Παρασκευή, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και δύο ΟΥΚάδες του Λιμενικού. Τα σενάρια που αναφέρονταν στα ΜΜΕ ήταν για σχέση ακροαριστερών οργανώσεων με ποινικούς και ενστόλους. Ομως η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν συνδέονται μεταξύ τους και ότι οι δύο ΟΥΚάδες ήδη αφέθησαν ελεύθεροι.

«Η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες», είπε η κυρία Δημογλίδου. «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι όλα σε όλους. Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχε ο καθένας», είπε. Και από άλλες πηγές προκύπτει ότι δεν ετοιμαζόταν κάποιο πολιτικό χτύπημα πάντως, αλλά καθαρά ποινικό, πιθανόν στο χώρο της greek mafia.

Σε ερώτημα για το αν οι συλλήψεις συνδέονται με την ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κυρία Δημογλίδου είπε ότι προς το παρόν δεν προκύπτει τίποτα τέτοιο από την έρευνα της αστυνομίας, η οποία πάντως συνεχίζεται.

Οι δύο ΟΥΚάδες, 33 και 32 ετών αντίστοιχα, αφέθησαν ελεύθεροι, αλλά θα αντιμετωπίσουν στο Ναυτοδικείο τις διώξεις – ο ένας κακουργηματική για κατοχή εκρηκτικών και ο άλλος πλημμεληματική για κατοχή όπλου. Γνωστά στις αρχές ήταν όμως και τα δύο μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών. Ο ένας φέρεται να είχε συλληφθεί πέρσι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί ντόπινγκ, ενώ είχε συλληφθεί και το 2012 καθώς είχε παρασύρει με μοτοσικλέτα μία γυναίκα με τα ανήλικα παιδιά της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρελθόν με συλλήψεις και δικογραφίες είχε και το δεύτερο στέλεχος των ΟΥΚ. Το 2014 είχε συλληφθεί για κατοχή φωτοβολίδων και πυροβόλων βολίδων, το 2020 είχε ξυλοκοπήσει πολίτη και το 2023 σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Επιβλήθηκε πάντως ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή στο πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”.  Ο καταδικασθείς είχε αποφυλακισθεί υπό όρους προ τριετίας για τις ποινές που του είχαν επιβληθεί παλαιότερα για την δράση του στους Πυρήνες. Αυτή τη φορά καταδικάσθηκε επειδή βρέθηκε στο σπιτι του ένα πιστόλι και ινδική κάνναβη για δική του χρήση.

Το πιστόλι, όπως είπε ο ίδιος, το είχε αγοράσει για λόγους αυτοπροστασίας η έγκυος σύντροφός του και το σπίτι στο οποίο βρέθηκε, δεν είναι ενοικιασμένο στο δικό του όνομα. Είπε επίσης ότι διέμενε σε άλλο χώρο, επειδή υπήρχαν φήμες ότι θα ήταν ο επόμενος στόχος της greek mafia και δεν ήθελε να εκθέσει σε κίνδυνο την οικογένειά του. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τα επιχειρήματά του. Τεκμαίρεται από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι κατά την 8ετή του φυλάκιση το πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς απέκτησε διασυνδέσεις με το εμπόριο όπλων στον ποινικό χώρο.

Πηγές: dikastiko.gr, ΣΚΑΙ και ΕΡΤ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι