Εκρέμ Ιμάμογλου: «Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μείνετε σιωπηλοί»

Για πραξικόπημα κάνει λόγο το κόμμα του Ιμάμογλου – Κάλεσμα σε νέες διαδηλώσεις
EPA/ERDEM SAHIN

«Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μένετε σιωπηλοί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο φυλακισμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, κατηγορώντας τον Ταγίπ Ερντογάν για διαφθορά και καλώντας τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος καθώς και την τουρκική δικαιοσύνη να αντισταθούν στην αδικία.

Στο μεταξύ, οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για δεύτερη μέρα, διαμαρτυρόμενοι για το «πραξικόπημα» που ακολούθησε τη σύλληψη του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης με κατηγορίες για «διαφθορά» και «τρομοκρατία».

«Τα όσα συμβαίνουν έχουν ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων μας και των πολιτικών μας ιδεωδών. Τώρα αφορά την ίδια τη χώρα και τις οικογένειές σας. Η στιγμή ήρθε να εκφραστείτε», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην ανάρτησή του.

Διαδηλώσεις φοιτητών πολλών πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης έχουν ήδη αρχίσει από το μεσημέρι σε πολλά σημεία της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου και την ακύρωση του πανεπιστημιακού του πτυχίου, που θα του κλείσει τον δρόμο προς την προεδρία.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης επρόκειτο να ορισθεί την Κυριακή υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) για τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2028. Συνελήφθη χθες τα ξημερώματα και πέρασε την νύκτα κρατούμενος μαζί με τα περισσότερα των 80 πρόσωπα που συνελήφθησαν μαζί του.

Η Πλατεία Ταξίμ και το γειτονικό Πάρκο Γκεζί, οι κεντρικοί χώροι όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, παραμένουν αποκλεισμένοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας με οδοφράγματα, ενώ σχετική απαγόρευση πρόσβασης στα σημεία αυτά εξέδωσε και ο κυβερνήτης της πόλης.

Η πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Χ και το WhatsApp είναι και σήμερα μπλοκαρισμένη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την πλατφόρμα εποπτείας του Ιντερνετ Free Web Turkey. Και ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά ανακοίνωσε στο Χ την σύλληψη 37 χρηστών του Ιντερνετ για «προκλητικά μηνύματα» στα κοινωνικά δίκτυα.

Χθες το βράδυ, παρά το σφοδρό κρύο, πολλές χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν την σύλληψη του δημάρχου φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx