Εκρήξεις στην Οδησσό: “Είμαστε όλοι καλά” λένε οι Έλληνες που συνόδευαν τον πρωθυπουργό

Εκρήξεις στην Οδησσό: “Είμαστε όλοι καλά” λένε οι Έλληνες που συνόδευαν τον πρωθυπουργό

Δεν απειλήθηκε τελικά η ελληνική αποστολη ή ο Ζελένσκι σήμερα στην Οδησσό, και η έκρηξη με θύματα από drone  είχε συμβεί στην Οδησσό τέσσερις ημέρες πριν. Απλά ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στην Οδησσό για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, κατέβηκε από το όχημά του και στάθηκε για λίγο μπροστά στην πολυκατοικία που είχε πληγεί.  Σήμερα σημειώθηκαν εκρήξεις σε διάφορα σημεία, αλλά οι αυτοκινητοπομπές   των πολιτικών δεν απειλήθηκαν. Ουκρανικά μέσα αναφέρουν ότι η σημερινή επίθεση με πύραυλο προκάλεσε τρεις θανάτους.

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουκρανία, καθώς η ελληνική αποστολή μαζί με την ουκρανική μετακινούνταν στην Οδησσό, πέρασαν μπροστά από μία πολυκατοικία που είχε γίνει στόχος ρωσικού drone το περασμένο Σάββατο. Το χτύπημα εκείνο σύμφωνα με ουκρανικά μέσα στοίχισε τη ζωή σε δέκα αμάχους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατέβηκαν από τα αυτοκίνητά τους και στάθηκαν για λίγο μπροστά στο κατεστραμμένο κτίριο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στην Ουκρανία, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Οδησσού και κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν σειρήνες και υπήρξε ενημέρωση για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και ενεργοποίηση αεράμυνας της περιοχής. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, από αυτή την μάλλον πυραυλική επίθεση, σκοτώθηκαν τρία άτομα.

«Στην ελληνική αποστολή είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του», διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές στην ΕΡΤ.  O πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι