Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Γερμανία

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Γερμανία

Άγνωστη παραμένει η αιτία της έκρηξης που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο χημικών της πολυεθνικής εταιρείας BASF στο Λούντβιχσχάφεν της Ρηνανίας-Παλατινάτου στη Γερμανία, με αποτέλεσμα τον σχετικά ελαφρύ τραυματισμό 14 εργαζομένων. Στην περιοχή ζητήθηκε από τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα.

Το εργοστάσιο παράγει ποικιλία προϊόντων, όπως διαλυτες, χρώματα, αμίνες, κόλλες, πετροχημικά και πολλά άλλα προϊόντα, έχει δε πελάτες στην υφαντουργία, στις φαρμακευτικές εταιρίες, αλλά και στον τομέα της οικοδομής. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, 14 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη «και οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο ιατρείο της εταιρίας».

«Δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος» για τους εργαζόμενους ή για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ανακοίνωσε η εταιρία, παρά το σύννεφο καπνού που σχηματίστηκε στην περιοχή.

Οχήματα περιβαλλοντικών μετρήσεων βρέθηκαν αμέσως στο σημείο, όπου διαπιστώθηκαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα υδρογονανθράκων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία είχε πάντως προηγουμένως ειδοποιήσει τους κατοίκους για πιθανές ενοχλήσεις στο αναπνευστικό ή περιορισμένη ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή και καλούσε τους οδηγούς να παρακάμπτουν το σημείο, ενώ όσοι βρίσκονταν στο σπίτι έπρεπε να κρατήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά και να απενεργοποιήσουν τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Μετά την ανακοίνωση για την έκρηξη στο εργοστάσιο της μεγαλύτερης εταιρίας χημικών στον κόσμο, η αξία της μετοχής της υποχώρησε κατά 2,8%. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι