Εξοπλισμό λόγω Συρίας και Αιγαίου θέλει ο Ερντογαν

Το τουρκικό success story - Η σχοινοβασία του Ερντογάν, Νίκος Μπινιάρης

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ο Ερντογάν, επικαλούμενος τις εξελίξεις στην Συρία, την  ανατολική Μεσόγειο, την Μαύρη Θάλασσα, αλλά και το Αιγαίο.

Μιλώντας σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε η καθέλκυση της νέας κατασκοπευτικής κορβέτας Ufuk (A-591), η οποία είναι τουρκικής ναυπήγησης, ο Ερντογάν επισήμανε την ανάπτυξη που γνώρισε επί των ημερών του ο τουρκικός ναυτιλιακός τομέας.

Εξήρε επίσης την αυτονόμηση της αμυντικής της βιομηχανίας, η οποία υ «εξαρτιόταν για πολλά χρόνια από το εξωτερικό», ενώ επέκρινε τις Δυτικές χώρες, έχοντας κατά  νου κυρίως τις ΗΠΑ, ότι εξοπλίζουν τρομοκράτες, όπως ο ISIS και το PKK, αλλά βάζουν εμπόδια στην Τουρκία όταν ζητά να αγοράσει οπλικά συστήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι