Έκτακτα μέτρα και στις λαϊκές αγορές: Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μέτρα και για τις λαϊκές αγορές θα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στην ημέρα.

Έκτακτα μέτρα και στις λαϊκές αγορές θα τεθούν σε εφαρμογή λόγω κορονοϊού το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Οι αλλαγές στις λαϊκές αγορές θα γίνουν γνωστές μέσα στην ημέρα οπότε και αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Η βασική αλλαγή είναι ότι θα επιτρέπεται μόνο η πώληση τροφίμων, όπως αποφασίστηκε ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας.

«Οι στιγμές επιβάλουν να ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις και ηθική», δήλωσε η κ. Πατουλίδου.
Την πληροφορία για περιορισμούς στα είδη που πωλούνται στη λαϊκή αγορά επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι στις λαϊκές αγορές:

«Ό,τι δεν έχει σχέση με το φαγητό φεύγει. Παραμένουν τα χαρτικά, όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαικές αγορές – ρούχα, εσώρουχα, κηπευτικά κ.α. Άρα θα υπάρχει χώρος και να απομακρυνθούν οι πάγκοι ο ένας από τον άλλο».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις λαϊκές αγορές θα πωλούνται:

Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Στα κατεψυγμένα τρόφιμα περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι