Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τους σεισμούς δήμους

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε από τον οικισμό του Δήμου Τυρνάβου Δαμάσι, πως την Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από τους πρόσφατους σεισμούς, ώστε να αρχίσει και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες.

Ο υπουργός βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου, όπου διαμένουν σεισμόπληκτοι και συνομίλησε με πολίτες. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν άμεση αποζημίωση 600 με 6.000 ευρώ. Τον κ. Πέτσα συνοδεύουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένονται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές. Σταδιακά θα καταφτάσουν νέα τροχόσπιτα και μεγαλύτεροι οικίσκοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι