Έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό η επιδείνωση θα αρχίσει απόψε από τα δυτικά της χώρας και η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, την Τρίτη οι βροχοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μ. στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται για υψόμετρα άνω των 1.400 μ.

Την Τετάρτη 11/01 θα επηρεαστούν κυρίως η Νότια Ελλάδα, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, με τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα έντονα, ενώ την Πέμπτη 12/01 η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί πρόσκαιρα και το απόγευμα θα έρθει νέα επιδείνωση από τα δυτικά.

Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται και στην Αθήνα την Τρίτη 10/01. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Τρίτη 10/01 (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο). Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης και του μεγάλου διαστήματος ανομβρίας είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια, όπως αναφέρουν οι δύο αρμόδιοι μετεωρολόγοι του meteo.gr.

Τι αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα το βράδυ (09-01-2023) έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά. σήμερα Δευτέρα (09-01-2023) από τις βραδινές ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ στο Ιόνιο.

Για αύριο Τρίτη (10-01-2023) προβλέπονται επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και  στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι προς το απόγευμα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν επίσης τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τρίτη προβλέπονται θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ που θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 8 τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο. Θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Τετάρτη (10-01-2023) προβλέπεται παρόμοιος καιρός (καταιγίδες) στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Παράλληλα προβλέπεται να πνέουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ στα Ιόνιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι