Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την Γάζα – Αιχμές Δένδια για την στάση της Τουρκίας

Εκτός από εξοπλισμούς το αξιόμαχο απαιτεί και στρατιωτική σκέψη... Παναγιώτης Γκαρτζονίκας

Συνεδριάζει αύριο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ΚΥΣΕΑ θα γίνει σε συνέχεια των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και τις συγκρούσεις στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση θα εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας και θα εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και ο συντονισμός των απαραίτητων πιθανών ενεργειών οι οποίες θα πρέπει να γίνουν από την Ελλάδα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, αναμένεται να αναπτύξει τι γίνεται στο μέτωπο του πολέμου, πώς δρουν οι Ισραηλινοί, πώς τους αιφνιδίασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς, και από εκεί και πέρα θα συζητηθεί πώς αναμένεται να επηρεαστεί η ευρύτερη περιοχή.  Παράλληλα, σχεδιασμός θα γίνει και για το μέτωπο της προστασίας των συνόρων.

Στην συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα παρευρεθούν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Δηλώσεις Δένδια

Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο Υπουργικό Συμβούλιο Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλες οι χώρες της Συμμαχίας πρέπει να έχουν μια σαφή θέση».

«Η συζήτηση για την Ουκρανία γίνεται τη στιγμή που υπάρχει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ιδίως του αμάχου πληθυσμού. Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται πλήρως τις θεμιτές προσδοκίες των Παλαιστίνιων, μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όμως οι βάρβαρες επιθέσεις, όπως αυτή της Χαμάς, υποθηκεύουν ακριβώς αυτές τις προσδοκίες. Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ σε αυτήν την τραγική περίσταση.

Αυτό πρέπει να το κάνουν όλες οι χώρες της συμμαχίας μας. Το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία αξιών, δεν είναι μόνο μια αμυντική Συμμαχία. Η βάρβαρη επίθεση της Χαμάς πρόσβαλε ακριβώς αυτές τις αξίες που το ΝΑΤΟ πρέπει να υποστηρίζει. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ασφάλεια. Πρέπει όλες οι χώρες της Συμμαχίας να έχουν μια σαφή καθαρή θέση στο πεδίο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, μία αιχμή για την στάση της Τουρκίας που υποστηρίζει την Χαμάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx