Εκβιάζει ΝΑΤΟ και Σουηδία ο Ερντογάν

Τί είπε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Κώστας Βενιζέλος

Νέα προβλήματα για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δημιουργεί ο Ερντογάν απαιτώντας από την Σουηδία , εκβιάζοντας ανοιχτά πως αν δεν εκδοθούν στη Τουρκία πολίτες κουρδικής καταγωγής από τη Σουηδία θα παγώσει την διαδικασία ένταξης στη Συμμαχία των δύο Σκανδιναβικών χωρών.

Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα εκβιάζει ξανά για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με αφορμή την άρνηση της χώρας να εκδώσει την Αμινέ Κακαμπάβε, που είναι μία από τους 70 και πλέον πολίτες κουρδικής καταγωγής που ζητεί η Τουρκία γιατί είναι κατά την Άγκυρα «σύμμαχοί των Γκιουλενιστών».

«Μετά την αποδοχή των όρων που θέσαμε στο τραπέζι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μοιραστήκαμε την υπό όρους έγκρισή μας με τις χώρες μέλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά τη λήξη του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά, ότι εάν αυτές οι χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκπληρώσουν τους όρους μας, θα παγώσουμε τη διαδικασία ένταξης», υπογράμμισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι