Η Τουρκία αρνήθηκε να ανεφοδιάσει ισραηλινό αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια

Η Τουρκία αρνήθηκε να ανεφοδιάσει ισραηλινό αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αττάλεια

Επιβατικό αεροσκάφος της ισραηλινής El Al έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αττάλειας για να αποβιβάσει ασθενή επιβάτη, και το τουρκικό προσωπικό του αεροδρομίου σύμφωνα με τους Ισραηλινούς αρνήθηκε να το ανεφοδιάσει με καύσιμα για να συνεχίσει το ταξίδι στον προορισμό του. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο ανεφοδιασμός απλά καθυστερούσε και ο πιλότος πήρε την πρωτοβουλία να απογειωθεί για Ρόδο.

Επρόκειτο σύμφωνα με την EL AL για την πτήση LY5102 από Βαρσοβία προς Τελ Αβίβ. Ο πιλότος πέταξε για Ρόδο όπου και ανεφοδιάστηκε, αφου αρνούνταν οι Τούρκοι, πάντα σύμφωνα με την El Al.

«Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Αττάλειας αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το αεροπλάνο παρότι η έκτακτη προσγείωση έγινε για ιατρικούς λόγους», αναφέρει η EL AL.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές παραδέχονται ότι το αεροσκάφος έλαβε άδεια για αναγκαστική προσγείωση επειδή ένας επιβάτης δεν αισθανόταν καλά και ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν για πολύωρη καθυστέρηση στην Τουρκία. «Δεν τους δόθηκε άδεια να αποβιβαστούν και ενώ τα καύσιμα αναμένονταν να μεταφερθούν στο αεροπλάνο, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισε μόνος του να απογειωθεί χωρίς να ανεφοδιαστεί», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης στο AFP, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, έχουν επιδεινωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και οι πτήσεις που συνδέουν τις δύο χώρες έχουν ανασταλεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι