Ελάφι σκότωσε φρουρό στο προεδρικό της Παραγουάης!

Ελάφι σκότωσε φρουρό στο προεδρικό της Παραγουάης!

Λοχίας 42 ετών, χήρος και πατέρας 10χρονου κοριτσιού, σκοτώθηκε στον μεγάλο κήπο του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, την Ασουνσιόν, όταν ύψωσε το χέρι του και ένα ελάφι, θεωρώντας την κίνηση απειλητική, του τρύπησε τους πνεύμονες με τα κέρατά του!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη 01:00 τη νύχτα και ο λοχίας εξέπνευσε ή επί τόπου ή λίγη ώρα αργότερα, όταν διακομίσθηκε από άλλους φρουρούς στο νοσοκομείο. Ο άνδρας εκτελούσε χρέη φρουράς και δεν είχε καμία ευθύνη για την περιποίηση του ζώου, καθώς οι στρατιώτες έχουν μόνον καθήκοντα φύλαξης. Το ελάφι, που ανήκει στο είδος τσιτάλ, ήταν δώρο προς τον Πρόεδρο. Δεν είναι βίαιο ζώο, όμως έχει συνηθίσει να ζει σε αγέλη και μάλλον ένιωσε απειλή.

Militar pierde la vida tras ataque de un ciervo en residencia presidencial

Ο λοχίας του πεζικού, Βίκτορ Ισάσι Φλέτσα, 42 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα της Δευτέρας, λόγω των διατρητικών τραυμάτων που του προκάλεσε το ζώο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Το ελάφι, του είδους τσιτάλ, που ζει στην Ινδία, όπως και σε άλλες χώρες, είχε προσφερθεί ως δώρο στην προεδρική κατοικία, ανέφερε ο διευθυντής Πανίδας και Χλωρίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Φρέντερικ Μπάουερ. Ο εκπρόσωπος του πεζικού, Βίκτορ Ουρνταπιλέτα, είπε στο Reuters ότι οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έπιασαν τη στιγμή που ο λοχίας πλησίασε το ελάφι, σήκωσε το χέρι του, και τότε εκείνο του επιτέθηκε.

Sargento ayudante de la Escolta Presidencial Víctor Isasi, quien falleció a raíz de las heridas producidas por el animal. Foto: Gentileza.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο παρόμοιας επίθεσης από ζώα που ζουν στους κήπους του προεδρικού μεγάρου. Στο παρελθόν, στο προεδρικό μέγαρο υπήρχαν, μεταξύ άλλων, στρουθοκάμηλοι και πόνι. Τα ζώα βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο και δεν έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες της προεδρίας. Η οικογένειά του θα αποζημιωθεί και ο λοχίας θα ταφεί με τιμές πεσόντων στο καθήκον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx