ΕΛΑΣ: Δεν έγινε διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών – Το αίτημα της Κεραμέως στην Εισαγγελία

ΕΛΑΣ: Δεν έγινε διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών – Το αίτημα της Κεραμέως στην Εισαγγελία

«Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών», αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ολοκληρώθηκε προανακριτική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

»Για την εξαγωγή του συμπεράσματος, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα και συγκεκριμένα η εξερεύνηση και εξέταση του χώρου από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η εξέταση και ανάλυση ψηφιακών συσκευών και η εξέταση εργαζομένων στο Υπουργείο. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα», καταλήγει η αστυνομική ανακοίνωση».

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως καταθέτει αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Στα ΜΜΕ έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από την παραβιασμένη πόρτα. Τις δημοσίευσε πρώτος ο ιστότοπος in.gr που είχε βγάλει κατ’ αποκλειστικότητα την σχετική είδηση. Επιπλέον ο διευθυντής του Τμήματος Εκλογών, που τρεις μέρες μετά μετατέθηκε, , όταν είχε υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων;

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα είχε καταθέσει ότι ενώ έλειπε σε σύσκεψη στα κεντρικά του υπουργείου στη Σταδίου, μία ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης αυτής, η γραμματέας του βρήκε παραβιασμένη την πόρτα. Κλήθηκε τότε η αστυνομία για λήψη αποτυπωμάτων αλλά και για να διαπιστώσει αν κάποιος προσπάθησε να “μπει” στα αρχεία στους υπολογιστές που βρίσκονταν στο χώρο.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους αστυνομικούς αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν “σκηνοθετημένη διάρρηξη” η παραβίαση της πόρτας και ότι δεν έγινε από επαγγελματία διαρρήκτη, αλλά ήταν ενέργεια από άτομο που σίγουρα δεν γνώριζε πώς παραβιάζεται μια απλή πόρτα που δεν είχε κανένα σύστημα ασφαλείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι