Ελαστικοποίηση των τραπεζικών ρυθμίσεων της ΕΕ ζητούν Γερμανία-Ιταλία-Γαλλία

Ελαστικοποίηση των τραπεζικών ρυθμίσεων της ΕΕ ζητούν Γερμανία-Ιταλία-Γαλλία
epa11491045 European flags fly at the beginning of European Foreign Affairs Council in Brussels, Belgium, 22 July 2024. EU High Representative for Foreign Affairs and Security Policy Josep Borrell will chair the EU Foreign Affairs Ministers Council on the Russian aggression against Ukraine, after an informal exchange of views with the Minister of Foreign Affairs of Ukraine Dmytro Kuleba, via videoconference. The Council will then have a discussion on the situation in the Middle East and on digital diplomacy. EPA/OLIVIER MATTHYS

Την υιοθέτηση μίας περισσότερο ήπιας στάσης στο ζήτημα των ρυθμίσεων που αφορούν του τραπεζικού και γενικότερα του χρηματοοικονομικού τομέα ζητούν από τις Ευρωπαϊκές αρχές η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ την κάλεσαν να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα των τραπεζών, το πιο πρόσφατο σημάδι της παγκόσμιας πολιτικής στροφής προς την προτεραιοποίησης της οικονομικής ανάπτυξης έναντι της ρύθμισης του κλάδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τρεις χώρες επιθυμούν η ΕΕ να χαλαρώσει ορισμένους κανόνες που ήδη ισχύουν, ώστε οι τράπεζες να έχουν «ίσους όρους ανταγωνισμού» με άλλες μεγάλες χώρες. Κάλεσαν επίσης την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «απέχει από την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας» στον χρηματοπιστωτικό τομέα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, διατυπώνοντας την έκκληση σε κοινή επιστολή προς τον γενικό διευθυντή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx