VIDEO

Ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι από τους 21 συλληφθέντες για συμμετοχή στον όχλο εναντίον τρανς

Άγρια επίθεση ομάδας νεαρών σε δύο τρανς άτομα στη Θεσσαλονίκη - 21 συλλήψεις,

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 ανήλικοι που συνελήφθησαν με 9 ενηλίκους για την επίθεση κατά δύο ανδρών που φορούσαν γυναικεία ρούχα και περπατούσαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του για να ακολουθηθεί διαφορετική νομική διαδικασία λόγω της ηλικίας τους και θα δικασθούν στο Δικαστήριο Ανηλίκων. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονέων των ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν μαζί με άλλους εννέα που ήταν ενήλικες, και κατηγορούνται ότι έβριζαν, χλεύαζαν, απειλούσαν και πετούσαν μπουκάλια με νερό στους δύο τρανς, οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο σε μια καφετέρια. Οι 12 από τους 21 συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Για την επίθεση αυτή εξέδωσαν από νωρίς ανακοινώσεις όλα τα κόμματα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Προ ολίγου ανακοίνωσε εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που αναφέρει μεταξύ άλλων «θλίψη και οργή προκαλεί η επίθεση με στοιχεία λιντσαρίσματος σε δύο συνανθρώπους μας στη Θεσσαλονίκη, επειδή απλώς έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο κοινωνικός εκφασισμός δεν πρόκειται να γίνει ανεκτός».

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι υπόλοιποι 9 συλληφθέντες. Σε όλους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή. Οι 9 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν αύριο στο δικαστήρια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι 9 Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι