Ελεύθερη η σύζυγος Ναβάλνι – Είχε συλληφθεί σε διαδήλωση με τραυματίες

Ελεύθερη η σύζυγος Ναβάλνι – Είχε συλληφθεί σε διαδήλωση με τραυματίες

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την προσαγωγή της η σύζυγος του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία προσήχθη μαζί με πολλά άλλα άτομα επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε απαγορευθεί από την αστυνομία στη Μόσχα.

Το αμερικανικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται σε διαδήλωση 40.000 ατόμων και σε 2.000 συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, ενώ προγενέστερα ρεπορτάζ αναφέρονταν σε συγκέντρωση 10.000 ατόμων και σε 200 προσαγωγές συνολικά.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή, τουλάχιστον 42 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην διαδήλωση στη Μόσχα για την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι. Όλοι τους φέρουν ελαφρά τραύματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Έχουν τραυματιστεί επίσης και διαδηλωτές, όμως ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

«Η Γιούλια Ναβάλνι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Ο Λεονίντ Βολκόφ, συνεργάτης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, είπε ότι η αντιπολίτευση σχεδιάζει και νέες διαδηλώσεις, για το επόμενο Σαββατοκύριακο, με αίτημα την αποφυλάκιση του Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, όταν έφτασε στη Μόσχα αεροπορικώς από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε για τη δηλητηρίαση που υπέστη το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Σιβηρία. Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για τρεις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις (υπεξαιρέσεις κ.λπ.) .Ο Ναβάλνι υποστηρίζει ότι και οι τρεις δίκες που τον αφορούν ήταν “στημένες” πολιτικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι