Ελευθέριος Βενιζέλος: Από Ντουμπάι και Βρετανία άλλοι 4 με μετάλλαξη

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ακόμη τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε επιβάτες πτήσεων από το Ντουμπάι (ένα κρούσμα) και τη Μεγάλη Βρετανία (τρία). Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας ανέρχονται (απ΄όσο μπορούμε να ξέρουμε) σε οκτώ.

Εν τω μεταξύ οργανώνεται νέο πάρτι στο Ντουμπάι, που θα λάβει χώρα στις 15 Γενάρη και θα λέγεται μάλιστα Big Greek Party (μεγάλο ελληνικό πάρτι) στο Millenium Hotel…

Την ίδια ώρα, η Pfizer δημοσίευσε αποτελέσματα εργαστηριακής της μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο που παρασκεύασε μαζί με την BioNTech είναι αποτελεσματικό έναντι και των νέων μεταλλάξεων που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. Η μελέτη αυτή πάντως δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από κανέναν επίσημο φορέα. Αναφέρει ότι το εμβόλιο φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη γνωστή ως N501Y μετάλλαξη (τη βρετανική). Εντούτοις η εταιρεία εστιάσθηκε μόνον σε μια πρωτεΐνη και όχι σε όλο το “πακέτο” της μετάλλαξης. Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι η βρετανική μετάλλαξη είναι “ανθεκτική” στα αντισώματα.  Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η “βρετανική” μετάλλαξη δεν εξουδετερώνεται εύκολα.

Τόσο η αισιόδοξη εκτίμηση όσο και η απαισιόδοξη προέρχονται πάντως από εργαστηριακές έρευνες με ορό ασθενών και αποτελούν απλές εκτιμήσεις καθώς η πράξη απέχει πάντα απο την εργαστηριακή θεωρία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι